Juuri väitettiin televisiossa että sähkötupakka on yhtä vaarallinen kuin tupakka. USKOMATONTA!

 

Toki ymmärrämme ja tiedämme että tämä on siksi että vuonna 2008 eräistä patruunoista löytyi mikroskooppisen pieni määrä lievästi syöpävaarallisia aineita, epämääräisissä olosuhteissa. tämän pohjalta voidaan nyt sitten muka sanoa että tupakka on yhtä vaarallinen kuin sähkötupakka? näköjään.

 

Oma jaksamiseni, hengitykseni, makuaistini, sekä tyytyväisyys omaan minuun onkin parantunut kaksi kuukaudessa vahvasti. Kaikissa sähkötupakkakaupoissa myydään aloituspakkauksia mitkä sisältävät kaiken tarvittavan aloittamista varten. Sähkötupakan yhteydessä on oltava sellainen nesteen säilytyspaikka. Ongelmana on, niin että neste vuotaa lähes kaikissa toteutuksissa. Akun osalta ongelma on jännitteen vaihtelu. Standardiksi muodostuneen litiumakun nimellisjännite onkin 3,7 volttia, vain toteen ladatun akun jännite on 4,2 volttia ja jopa tyhjän 3,4 volttia. Tupakanpolton voi lopettaa monella tavoin, joku voikin lopettamaan vailla mitään apukeinoja, saat jauhaa nikotiinipurkkaa, leikkiä laastareilla vai kokeilla vahvempaa lääkitystä (Zyban, Champix).  Malleja, käyttötapoja ja ostopaikkoja on vaikka niin merkittävästi että noista menee aloittelijalla saletimmin pää sekaisin. Alan foorumeilla on paljon, sekä täällä Mnetissäkin vähän aiheesta keskustelu, vain yksittäiset ohjeet jäävät pahasti pitkien keskusteluaiheiden sekaan.
Sähkötupakkaa ei tosiaan tämän lisäksi koske tupakkalaki. Sähkötupakka onkin mitä mainioin vaihtoehto tupakoitsijalle minkä tahtoo röökata jatkossa edullisemmin tai haluaa lopettaa tupakoinnin kokonaan. Sähkötupakan tankki markkeeraa savukkeiden filtteriä. Patruunan sisällä onkin vesiliuos mikä pitää sisällään propyleeniglykolia, nikotiinia ja aromeita.