Kaikki eivät vielä suinkaan käsitä mikä järki sähkötupakassa on, vaikka sähkötupkaoitsijalle se on päivänselvä juttu, joten tässä lyhyt selvitys:

99% Sähkötupakan käyttäjistä on vaihtanut tupakasta sähkötupakkaan. Miksi?

Tupakka aiheuttaa populaatiotasolla kamalan määrän turhan tuskallisia ja hitaita kuolemia. Tähän havahtuu moni tupakoitsija kun joku merkkipäivä, esim. 30v tulee täyteen. Kun ihminen vanhenee hän alkaa ymmärtää oman kuolevaisuutensa, ja miettimään että tosiaan noin voi käydä juuri minullekin. En ole suojassa kaikiltä näiltä asioilta, vaan päinvastoin tupakoimalla altistan itseni juuri sille mitä kukaan ei halua edes pahimmalle viholliselleen. Tuskallinen, hidas kuolema. Vaihtamalla sähkötupakkaan et varsinaisesti välty tältä uhkakuvalta, olethan jo tupkaoinut vuosia, mutta todennäköisyydet laskevat niin merkittävästi, että pitää olla jonkinsortin itsetuhoinen idiootti että jatkaa tupakointia nyt kun on olemassa sellainen asia kuin sähkötupakka.

Miksi tupakoitsijat eivät vaan lopeta, vaikka tietävät että kuolevat siihen?

Niin. Tämä onkin se miljoonan dollarin kysymys. Tupakoitsija on riippuvainen, ja riippuvuudessa elävänaivot tekevät sellaisia temppuja että tupakoitsija luulee haluavansa tupakoida, ja siksi ei aiokaan lopetaa. Tai sitten he toteavat itselleen että eihän se tupakka tapa kaikkia kuitenkaan, jotkut elävät todella pitkään vaikka tupakoivat. Totta sekin. Mutta mitä jos kertoisin heille että voivat jatkaa tupakointia, mutta ilman niitä tappavia myrkkyjä? Haluaisivatko he sitten lopettaa? Kyllä. Laitteen nimi on sähkötupakka.

Sähkötupakka ja tavallinen tupakka eroavat toisistaan siis enimmäkseen niin että tupakka tappaa varmasti, sähkötupakka ei tapa. Tupakoitsija pystyy siirtymään sähkötupakkaan verrattain kevyesti, ainakin jos vertaa nikotiinipurkkaan tai muihin näihin lääketieteellisiin korvaushoitoihin... Sähkötupakoitsija ei jää pois "tupakkakerhosta", vaan voi mennä ulos röökille muidenkin kanssa. On esitetty arvioita että viiden vuoden päästä 20% tupakoitsijoista olisi vaihtanut sähkötupakkaan, ajatelkaa miten monta pelastettua henkeä!