Sähkötupakka on normalisoitunut, ja vaikka Valvira, FIMEA, ja EU tuntuvat vihamielisiltä sähkötupakkaa kohtaan, mutta milläs olet vihainen sille että ihmiset lopettaa tupakoinnin?

No, otetaan esimerkiksi tämä paljon puhuttu EU:n laki joka tulevaisuudessa kieltäisi mm. menthol-savukkeet ja sähkötupakan, tai eihän ne sitä kiellä, ne rajoittaa. Mutta kieltäminen äärimmäisellä rajoittamalla on lähes sama asia kuin kieltäminen... Tiesitkö että koko laki on yhden miehen käsialaa? Ja että koko laki julkaistiin ennenaikaisesti, päiviä sen jälkeen kun sama mies jäi kiinni lahjonnasta, lahjojana ruotsalainen nuuskateollisuus? Et tietenkään. Tiedät että sähkötupakka ei edistä terveyttä, siksi kiellettävä.

Tavallaan se on ihan sama mistä puhutaan, jossain joku on kieltämässä sitä. Tiesitkö että vuosittain 80% testatuista LED valoista mitä Suomessa myydään ovat saaneet myyntikiellon, ja myyjän pitäisi lain mukaan kerätä ne takaisin asiakkailta, ja palauttaa rahat? Jos olet sitä mieltä että hyvä, paskat tuotteet onkin kiellettävä, missä kulkee raja? kieltäisitkö 99% kaikista tuotteista, jos löytyy huomautettavaa? Tietenkin kieltäisit.

Sähkötupakkaa ei tosiaan saa jatkossa markkinoida Suomessa. Suomeen käsitettiin olevan perustettu muutamia ihan ok sähkötupakkakauppoja ja nykyisin niiden toimintaa on vaikeutettu paljon. Nettisivuilla saa toki MYYDÄ sähkötupakkaa, mutta sähkötupakkabrändiä, tuotenimiä, hintoja ja kuvia ei saa mainita. Toisin sanoen jatkossa näet seuraavanlaisia sähkötupakka"mainoksia": Tilaa X tuote hintaan X. Siinäpä sitten voikin itsekin kukin arvailla mitä on tilaamassa.

Noh, uskon jotta tähänkin löytyy ratkaisu. Aina voikin siirtää bisneksen ulkomaille, missä eivät Suomen lait hetkauta. Uskonkin, että kaikki yrittäjät lähti tälle tielle.  Itse luulen, jotta tuohon uuteen muutokseen ei suhtauduta ihan sikäli harkitsevasti kuten luulisi.


Sähkötupakka lupaa terveellisempää sekä pidempää elämää vailla tupakasta luopumisen tuskaa. Idea onkin yksinkertainen sekä todella vanha, silloin sähkötupakan ajatusta hahmoteltiin jo 1960-luvulla. Vasta käynnissä olevan vuosikymmennellä kiinalaiset keksivät rupee todentotta tuottaa tätä todella järkevän kuuloista tuotetta.